BiH Eng Deu  Apartmani Apartmani bosna smjestajHoteli Hoteli bosna hoteliPrivatni Smještaj Privatni smjestaj Bosna smjestajVikendice Bosna vikendice iznajmljivanje
Home
Turizam
Događaji
Dolazak
BH Mapa
Vrijeme u BiH
Predaja Oglasa
Kontakt

Pretraživač Smještaja

Tip lokacije:
Lokacija:
Naselje:
Smještaj:
Br. gostiju:
Cijena:
Sortirati po:
Pay Pal Visa Master card Amex
Gradovi
Sarajevo
Mostar
Travnik
Trebinje
Tuzla
Stolac
Banja Luka
Meðugorje
Bihać
Neum
Jajce
Visoko
Gradovi
sobe bosna
Neum
Neum - hoteli,privatni smjestaj, rentacar, izlasci, restorani, turizam - Neum

O Neumu


Neum je grad i središte općine na krajnjem jugu Bosne i Hercegovine. Nalazi se na području turističke regije južnog Jadrana, te je jedini izlaz naše zemlje na Jadransko more. Odlikuje se dugim i toplim ljetima i kratkom i blagom zimom, te ide u red primorskih mjesta s najvećim brojem sunčanih dana.

Položaj:
Udaljenost Neuma od Dubrovnika je 65 km, od aerodroma Dubrovnik 85 km, od Mostara 70 km, Međugorja 70 km, od željezničke stanice Ploče i Metkovića po 30 km.

Vremenska zona:
CET (Evropa)
GMT + 01:00

Klima:
Srednje mjesečne temperature mora na površini kreću se oko 13°C u januaru do 32°C u julu i augustu. Povoljni klimatski uvjeti omogućuju, pored kupanja i sunčanja, gotovo tokom 7 mjeseci godišnje i klimatsku terapiju, koju čine čisti primorski zrak, šetnje obalom, te bavljenje raznim sportovima na vodi itd.

Stanovnistvo:
Po posljednjem službenom popisu stanovništva iz 1991. godine, općina Neum imala je 4.325 stanovnika, raspoređenih u 27 naselja. Poslije potpisivanja Daytonskog sporazuma općina Neum, u cjelini, ušla je u sastav Federacije Bosne i Hercegovine.

Turizam:
Neum raspolaže sa 7.000 ležaja u hotelima visoke kategorije, te odmaralištima i privatnom smještaju, gdje su osigurani uslovi za ugodan boravak tokom čitave godine. Tu su i neophodni Dom zdravlja, pošta, banke i mali privatni restorani koji obogaćuju hotelsku ponudu, kao i velika mreža trgovina. Pored hotelskih sadržaja, gostima se nude i izletnička putovanja autobusom i brodom u susjedna turistička mjesta (Dubrovnik, Mostar, Međugorje, Hutovo blato).

O Neumu
Grad Neum
Vrijeme
Mapa
Galerija slika
Smještaj
Hoteli
Pansioni
Apartmani
Privatni smještaj
Hrana
Restorani
Picerije
Čevabdžinice
Fast Food
Dolazak
Turističke agencije
Putni pravci
Lokalni prevoz
Stanje na putevima

©sobe.ba - all rights reserved    

Valid XHTML 1.1 Valid CSS!

    Copyrights     Terms & Conditions